7 Mart 2012 Çarşamba

Uçuğun Tıbbi ve Bitkisel Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

UÇUK

Suçiçeği virüsüne yakın olan herpes virüs nedeniyle ortaya çıkan su toplamalarıdır. Uçuklu cilt (genellikle ağız çevresindedir, ama hemen her zaman burunla kulak memesi arasında çekilecek bir çizginin altında olur) ağrılıdır, su toplar; daha sonra patlar ve kabuk tutar.

uçuğun doğal bitkisel tedavisi herpes simplex virüsü

Uçuğun Nedeni: Herpes virüs deride etkisiz bir durumda her zaman bulunur. Nezle ya da grip gibi bir enfeksiyona, yumurtlamaya (ovulasyon zamanı vücut ısısı bir derece kadar yükselir) ya da yalnızca güneşe bağlı ateş yükselmelerinde bu virüs uyanır.

Uçuğun Belirtileri:

Uçuk ortaya çıkmadan 10-12 saat kadar önce deri karıncalanır, ağrılı, sıcak ya da soğuk olabilir. Uçuk 2 gün kadar sürer, 10-14 günde kaybolur.

Uçuktan Korunma:

Uçuk oluşmasına eğiliminiz varsa güneş altında fazla kalmayın, koruyucu bir merhem sürün. Uçuk, ilişkiyle bulaşabildiği için öpüşmeyin. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


UÇUĞUN TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Tedavi/Kendi kendine tedavi:

Uçuk iyileşmesini hızlandıracak hiçbir ilaç yoktur. Kimileri uçuğu kurutmak için cerrahi antiseptikler kullanır, ama bunlar çok yakıcıdır. Kimileri de deriyi yumuşak tutup çatlayıp kanamasını önlemek için vazelin gibi yumuşatıcılar sürer. Siz istediğinizi seçin. Hiçbir fark yoktur.

Tıbbi tedavi:

Virüslerin çoğalmasını durduran idoksüridin adlı bir madde bulunmuştur. Bu madde erken dönemde uçuğa sürülürse oluşmasını tamamen önleyebilir. İdoksüridin yalnızca doktor reçetesiyle sağlanabilmektedir ve deride karıncalanma hissi başlar başlamaz yarım saatte bir sürülmelidir. İlk 4-6 saatte sürülmezse yararlı etkisini gösteremez.

Uçuğun bitkisel tedavisi:

Melis otu, papatya, kantaron, lavanta, kuş otu, karakafes otu gibi bitkilerin uçuğa iyi geldiği söylenmektedir.