2 Mart 2012 Cuma

Neden Çocuk Yaparız?

Sponsorlu Bağlantılar:

Kadınlar Neden Doğurur? Erkekler Neden Çocuk İster?

GEBELİK

Günümüzde doğurganlığı denetlemek olanaklı olduğu için, çocuk sahibi olup olmamak önemli kararlardan biri olmuştur. Çoğu kadın çocuk doğurmanın bir görev olduğunu düşünerek büyümüştür. Erkekler de çocuk sahibi olmanın cinsel güçlerini, erkekliklerini kanıtlayacağını düşünebilir, öteki evli çiftlerle yarışma ve anne/baba rolüne uyma isteği de önemlidir. (Yapılan araştırmalar, hiçbir işlevleri olmayan kadınlarda bu isteğin çok güçlü olduğunu ortaya koymuştur). Kimileri çocukları sağladıkları sevgi ve dostluk ortamı için ister. Birçok tarım toplumunda çocuk tarlada yardımcı ve yaşlılıkta bir güvence olarak görülmektedir.

gebelik nedir kadınlar neden çocuk sahibi olmak ister

Din dışı baskılar da çok güçlü olabilir. Ailenin büyükleri çocuk sahibi olmayı özendirebilirler. Batı toplumlarının büyük bir bölümü de çocuklara çok önem verir. Çağdaş toplumlarda üç ya da dört çocuklu mutlu aile kavramı iyice yerleşmiştir. Kimi toplumbilimciler bu toplumlarda "üremeye tapınma" ve "çocuk doğurma manisi" olduğunu savunur.

Çocuk yapmamaya karar vermiş çiftler bu baskıları şiddetle üzerlerinde duyarlar, isteyerek böyle bir karar alanlar bencil, duygusal açıdan olgunlaşmamış, hatta anormal olarak nitelendirilmeye hazır olmalıdır. İstediğiniz halde çocuk sahibi olamıyorsanız aynı tepkilerle karşılaşabilirsiniz; hatta çevrenizdekilerin size acıması yüzünden cinsel açıdan yetersiz, eksik, olgunlaşmamış olduğunuzu düşünebilirsiniz. Doğal olarak böyle bir durum evlilikte baskılara ve çatışmalara yol açar. Kısır bir çiftle ilişkisi olanların bu baskıları anlaması ve ona göre davranması çok önemlidir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Öte yandan, çocuk sahibi olmamayı haklı kılacak nedenler de vardır. Bunlardan birincisi yiyecek, giyecek ve eğitim masraflarının her gün artması, buna karşın çoğu genç annenin çocuklar okula başlayana kadar çalışamaması yüzünden ortaya çıkan mali sorunlardır. Çocuk, anne baba için, mesleklerinde ilerlemelerinde bir engel olabilir. Tabii bir de her genç ailenin yaşadığı küçük rahatsızlıklar vardır: gürültü, dağınıklık, zaman yitimi, yorgunluk ve gerilim. Bunlara ek olarak çocuk doğurmak annenin sağlığını ve vücudunu bozabilir. Nüfus artışının hızı ve geleceğe güvenle bakamamak yüzünden her geçen gün daha çok kişi çocuk sahibi olmaktan vazgeçmektedir.