28 Mart 2012 Çarşamba

Gebeliğe Uygun Giyinmek

Sponsorlu Bağlantılar:

Gebelikte Giyim

Genellikle gebeliğin ilk aylarında kadın, her zaman giydiği giysileri kullanabilir. Gebeliğin ikinci yarısında annenin, gebelik giysilerine ihtiyacı vardır. Gebe kadının giyeceği giysiler dar ve sıkı olmamalıdır. Sıcak ve canlı renkler, zarif biçimler, kırışmayan, buruşmayan ve temizlenmesi kolay kumaşlar anneye bakımlı, itinalı bir görünüm verirler. Özellikle, çeşitli bluzlarla giyilebilen askılı eteklikler gebe kadın için en elverişli ve uygun giysilerdir. Bu takdirde anne, giysisinde değişiklik yaparak aynı giysiyi defalarca giymekten kurtulur. Pantolon da rahat, uygun ve değişiklik yapılabilen bir giysidir.

hamilelikte kıyafet seçimi gebelikte nasıl giyinmelidir hamileler neler giymelidir giyim kuşam

Gebe kadının iç çamaşırları da çok önemlidir. îç çamaşırlar naylon, perlon vb. gibi sentetik kumaşlardan yapılmış olmamalıdır. Sentetik kumaşlar teri çekmedikleri için, gebelik sırasında artan ter miktarı nedeniyle, vücudun üzerinde nemli bir tabaka meydana gelir. Bu nemli tabaka özellikle göğüslerin alt kısımlarında, kasıklarda, dış üretim organlarında pişiklere neden olabilir. Bundan başka, soğuk algınlığı hastalıklarının da başlıca nedeni olabilir. Bu nedenlerle, gebe kadınlara yumuşak pamuklu ya da yünlü çamaşırlar tavsiye edilir.

gebelik kıyafetleri

Gebe kadının kullandığı sutyen de göğsü tamamen kavrayacak, ama katiyen sıkmayacak şekilde olmalıdır. Göğüslerin ağırlaşarak sarkmasını önlemek için, göğsün alt tarafından bir destek görmesi gerekir. Bundan ötürü, kullanılacak sutyen, göğsün alt tarafından göğüs çevresine tam olarak oturmalı, aynı zamanda elastiki olmalıdır. Göğüs bezleri daha gebelik sırasında az da olsa salgı yaptıklarından, sutyenin kaynatılmaya dayanıklı kumaştan yapılması gerekmektedir. Pamuk ve sellülozik pamuktan yapılmış emici tamponlar vardır. Bu tamponlar, sutyenin içine konur ve günde birkaç kez değiştirilerek göğüsler temiz tutulabilir.

emzirme sütyeni
Sırttan ayarlanabilen emzirme sutyeni — Sutyen gözleri tek tek açılabilir. Emzirilmeyen göğüs kapalı kalır.

sa salgı yaptıklarından, sutyenin kaynatılmaya dayanıklı kumaştan yapılması gerekmektedir. Pamuk ve selülozik pamuktan yapılmış emici tamponlar vardır. Bu tamponlar, sutyenin içine konur ve günde birkaç kez değiştirilerek göğüsler temiz tutulabilir.

Emzirme döneminde önden ilikli sutyen kullanılmalı, sutyenlerin vücuda iyi oturmasına dikkat etmelidir.

gebelikte korse takmak

Gebelik kemeri (korse) ya da karın bağları, yalnız karın örtüsü çok gevşek ve sarkık olan kadınlarda (birkaç doğum yapmış, ya da daha önce karın ameliyatı geçirmiş kadınlarda) kullanılır. Bu kemer ya da bağlar gevşek karın kaslarını sıkarlar. Gebelik kemeri yerine sürekli olarak karın idmanı yapılması tavsiye edilir. Eğer gebelik kemeri takmak zorunluğu varsa, bu kemerin iyi bir korse olması gerekir. Kemerin ayarlanabilir olması, karnı alt kısmından sıkması ve karnın üst tarafında ise, soluk almayı zorlaştırmaması için gevşek olması gerekir.



gebelik çorabı

Gebe kadının çorap lastiği kullanması da zararlıdır. En iyisi külotlu çorap giymek ya da gebeler için yapılmış özel jartiyer kullanmaktır. Konçları lastikli çoraplar da giymemelidir. Çünkü bu çoraplar da, çorap lastiğinde olduğu gibi kanın bacaklardan dönüşünü güçleştirir. Bunun sonucu olarak da varis ya da ödem (su toplanması) meydana gelir.

hamilelik ayakkabısı gebelikte ayakkabı seçimi

Ayakkabılar, yere rahat basabilecek şekilde olmalıdır ve tabanı kaymayacak ayakkabılar tercih edilmelidir. Alçak ve geniş ökçeli ayakkabılar en güvenle giyilebilecek ayakkabılardır. Ama sık sık ayakkabı değiştirmek olanağı varsa, yüksek ökçeli ayakkabı giymenin bir sakıncası yoktur. Elverişli durumlarda özellikle yalınayak gezilmesi önerilir.