22 Mart 2012 Perşembe

Afrodizyak Nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

CİNSEL UYARICILAR (Afrodizyaklar) Çok eski çağlardan beri cinsel uyarıcılar (afrodizyaklar), cinsel güçlerini kaybetitklerini hisseden erkeklere ve cinsel istekleri cevaplandıramayan kadınlara verilegelmiştir. Var olan en eski tıp ders kitabı, aşağı yukarı MÖ. 2000 yılında Mısırlılara ait yazılış tarihi bilinmeyen bir metinde erotik ilaç tertiplerinin nasıl hazırlandığını anlatır. Daha yakın zamanlarda Shakespeare, afrodizyaklardan çok söz etmiştir. Cinsel uyarıcı olarak tavsiye edilen ilaçların çoğunun işe yaramadığı sonradan anlaşılmıştır.

afrodizyak nedir afrodizyağın anlamı cinsel uyarıcı

İstiridyelerin kişiyi ihtiraslı davranışlara götürdüğü söylenirdi; bir Afrika ağacının gövdesinden elde edilen yohimbine uzun süre cinsel gücü arttırmak için yerliler tarafından kullanılmıştır. Kantari veya İspanyol sineği, gerçekte idrar yolunu tahriş ettiği halde, afrodizyak olarak ün salmıştır. Bütün bu inançlar yersizdir ve yüzyıllarca salık verilmiş (tavsiye edilmiş) olan yiyecek ve ilaçlardan hiç biri afrodizyak nitelik taşımaz. Batı toplumunda çok sık kullanılışından dolayı alkol bunların dışında kalır. Şampanya hatırı sayılır bir cinsel uyarıcıdır. Alkolün derideki kan damarlarını açtığı ve cinsel organlara kadar bir sıcaklık duygusu meydana getirdiği gerçektir. Az miktarda kullanılınca yüksek merkezlerde toplanan bir uyuşturucudur ve ahlak duvarını kaldırarak cinsel davranışlara eğilimi sağlar. Fakat fazla miktarda alkol, cinsel isteği artırmak yerine azaltır. Macbeth'de Porter bunu bilerek, «Ve içki,» der «...üç şeyin büyük uyarıcısıdır. Burun kızarması, uyku ve çiş. Çapkınlığı uyartır ve uyartmaz; arzuyu uyartır fakat işlemi durdurur. Bu yüzden fazla içkinin çapkınlık konusunda kaçamağa yol açtığı söylenir. Erkeği önce uyartır, sonra da bozar, tam yoluna koyar, sonra geri çeker, erkeği mecbur eder, iter ve cesaretini alır, ayakta tutar, sonra düşürür, sonuçta erkeği aldatarak ve onu sızdırarak kandırır.»

Özet olarak, günümüzde afrodizyak etkiye sahip bazı ilaçlar vardır fakat bunlar gelişigüzel şekilde kullanılmamalıdır. Bu tür ilaçları doktora danışarak kullanmak gerekir. Aksi halde uyarıcı etkiyi sağlamaya çalışırken daha büyük sağlık problemlerine de davetiye çıkarabiliriz.

Aramalar: afrodizyak ne demektir , afrodizyağın anlamı nedir , cinsel uyarıcılar