1 Aralık 2011 Perşembe

Göz Ağrısı İçin Doktora Gitmeli miyiz?

Sponsorlu Bağlantılar:

Vücutta olan her ağrıda doktora gitmek mümkün olmaz. Fakat söz konusu göz olunca işler değişir. Çünkü göz çok farklı ve hassas bir organdır. Gözde oluşan her ağrının altında yatan bir sebep mutlaka vardır. Göz içinde, göz çevresinde eğer gözde kızarıklıkla birlikte gelen bir ağrı var ise göz doktoruna mutlaka gitmeliyiz. Kızarıklık olmadan göz çevresinde oluşan ağrılarda eğer altta yatan sinüzit veya tansiyon yüksekliği gibi bir rahatsızlık yoksa eczaneden alabileceğimiz basit bir ağrı kesici ilaçla bu ağrıyı kontrol edebiliriz. Tabi burada dikkat etmemiz gereken gözde kızarıklık olmaması gerektiğidir. Ağrı kesici aldıktan bir müddet sonra göz yeniden ağrıyor ise göz hekimine gitmek gerekir.

göz ağrısı için doktora gitmek gerekir mi gözüm ağrıyor ağrı kesici mi kullanmalıyım göz ağrısında göz doktoruna gitmek şart mıdır

Gözün çevresindeki ağrıların tek taraflı veya iki gözün çevresinde olması da önemlidir. Ağrı tek gözün çevresinde oluyorsa ve başımızın bir kısmına vuruyorsa bu daha çok dikkat ister. Ancak özellikle yoğun iş temposunda çalışanların stresle ilgili olan baş ağrılarını bu göz çevresi ağrılarının dışında tutmak, bunları göz ağrısının dışında değerlendirmek gerekir. Çift taraflı olan ağrılarda her ağrımızda göz doktoruna gitmemiz gerekmez. Fakat burada dikkat etmemiz gereken önemli kriterler; gözde sulanma, gözde yanma, batma ve gözde kızarıklıktır. Ağrı bu durumlarla birlikte varsa mutlaka göz hekimine gitmemiz gereklidir.